Balletpianist-Arjo de Koning
links
logo
rechts


enflag frflag deflag

Home

Downloaden

Contact

Links

Medewerkers

over Muziekservice

metronoomBehalve album nr. 5, 8 en 13 zijn de albums gespeeld door de oprichter van Muziekservice: Arjo de Koning.
De begeleidingen speelde hij in op basis van meer dan 20 jaar ervaring op de Rotterdamse Dansacademie en de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.

arjo

naar de c.v. van Annemieke
naar de c.v. van Catelijne
naar de c.v. van Djono
Arjo is in 1945 geboren in Vlaardingen.
Zijn eerste lessen ontving hij als kind van zijn oudere broer die ook balletpianist was. Op deze manier kwam Arjo al vroeg in aanraking met het "dansvak".
Toen hij 14 jaar was kreeg Arjo zijn eerste kerkorgelles. Hij begeleidde toen ook al ritmische gymnastieklessen. Een aanstelling als organist in de St. Willibrorduskerk te Vlaardingen kreeg hij op 18 jarige leeftijd.
In Utrecht haalde hij een kerkorgeldiploma en in Amsterdam een lerarenakte voor muzikale vorming bij het voortgezet onderwijs.

Hij studeerde ook lichte muziek (arrangeren) op het Rotterdams Conservatorium (Frans Elzen). Als "toetsenist" trad hij veelvuldig op en begeleidde hij diverse bekende artiesten uit het lichte genre.
Na muziekleraar te zijn geweest bij het voorgezet onderwijs en een eigen muziekschool gehad te hebben trad hij in 1984 in dienst bij de SKVR en in 1986 bij de Rotterdamse Dansacademie.(Tegenwoordig Codarts)
Arjo is met pre-pensioen sinds 1 oktober 2004 bij de SKVR en met ingang van 1 december 2006 bij de RDA.